Friday, August 12, 2011

Genç Kariyerli için İş Seyahati- Yurt Dışına Çıkmadan Önce


Öncelikle, yurt dışı seyahatine seçildiğiniz için tebrikler! Bu yöneticilerinizin gözünde şirketinizi temsil edebilecek düzeyde bir çalışan olduğunuzun göstergesi. Bu fırsatı iyi değerlendirin...




Pasaportunuzu Güncelleyin. Pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az 1 yıl olduğundan emin olun. Bkz. İşlemler için Emniyet Müdürlüğüne başvurun.

Vize için Gerekenler Listesi Çıkarın. Seyahat fikri ortaya çıkar çıkmaz söz konusu ülkenin konsolosluğununun internet sitesi üzerinden araştırmalara başlayın. Vize alma süresi, başvurduğunuz ülkeye bağlı olarak 2-3 aya kadar çıkabilir. İlk adım konsolosluktan randevu almanız, sonrakiler ise evrakları hazırlamanız olacaktır.Genellikle; özel oranlarda vesikalık resim, T.C kimlik kartı, iş verenden orada çalıştığınızı belgeleyen resmi bir mektup, ekonomik durumunuzu belgeleyen banka hesabı çıktıları, tapular...

Vize Randevusunda Heyecanlanmayın. Önemli olan vize memuruna gezinizin amacını açıklayarak, belgelerde gösterilen tarihler arasında ülkenize geri döneceğinizi ispatlayacak vatandaşlık belgelerini sunmak. Seyahat edilecek ülkenin dilini bilmek avantaj olacaktır.

Yolculuğa Çıkmadan İş Randevularınızı Saati Saatine Planlayın. Unutmayın ki, yurt dışında geçirilen her saat altın değerinde. Günlerinizi iyi planlarsanız uykuya ve şehir turuna zaman ayıabilirsiniz.

Günlük Bütçenizi Hesaplayın. Günde ortalama iki öğün ve otel-ofis mesafesini için ulaşım parasını yüzde 15 toleransla hesaplayın. Örneğin, bir McDonalds menüsü iyi bir başlangıç olabilir. Ulaşım ücretleri için de toplu taiıtlar yerine taksi parasını baz olmanız daha güvenli olacaktır.

Yanınıza Alıcaklarınızı Hazırlayın. İş takımlarınız, bilgisayarınız, prizler için adaptör, rahat bir ayakkabı çifti, döviz ve bozuk para, adresle ve kontakalrınızın telefon numaraları....

İletişim Kurabileceğinizden Emin Olun. Bu hem kendinize güven verir hem de işlerinizi kolaylaştırır. GSM operatörünü arayarak yurt dışı ayarlarını açtırın ve tarifeleri öğrenin. Bilgisayarınıza Microsoft Live Messenger ya da Skype gibi ücretsiz, hem kameralı hem de mikrofonlu iletişim kurabileceüigiz programları indirin.
Sağlık Önlemlerini Atlamayın. Konsolosluktan öğrenebileceğiniz aşı, koruyucu ilaç ya da merhem gibi tedbirleri yanınızda bulundurun.

İyi Yolculukar!

No comments:

Post a Comment